17 januari 2016; Makalösa iskristaller

0659 iskristallerÅter en kall natt. Trädgrenar och växter är övertäckta av iskristaller som gör att det mesta ser ut som tistlar med vassa breda taggar. Från trädtopparna kommer kristallerna singlande likt enorma snöflingor som glittrar i solskenet. Flitig aktivitet vid fågelbordet med talgoxar, blåmesar, nötväckor och pilfinkar. En bofink var framme förra helgen men har inte synts till sedan dess. Enstaka gulsparv och koltrast trivs mest på marken där nog äpplena är mest intressanta för trastarna. Snart börjar vi närma oss uggletider och nästa veckas förväntade mildväder kan nog trigga igång en del fåglar till att kvittra sina vårstrofer. Lite takdropp och solsken ser ut att kunna inträffa inom en vecka och då tror jag nog att en och annan talgoxe drar sitt “ti-ti-tuuuu”. Nåja, än så länge är det kallt och mer snö är i antågande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *