2 januari 2016; Dukat matbord i dubbel bemärkelse

sparvhokSnö och kallare väder gör att många fåglar får svårt att hitta mat. Vi har sedan några veckor haft framme ett fågelbord där det bjuds på olika frön och en del äpplen så att vi får fram trastar också. Vi dukar upp för småfåglarna men även för sparvhöken som ständigt håller till runt fågelbordet. En av våra spektakulära jägare där den mindre och smidiga hanen har en avancerad flygteknik. Ibland har jag sett när den med full fart följer bytet rakt in i syrénbusken så det smattrar när vingarna slår mot kvistar och grenar. Nu har det varit nästan tio minusgrader i natt och koltrasten sitter och kurar i uterummet där det antagligen är några grader varmare. Längs med vägen drar gråsiskor fram och letar frön i kardborrar och tistlar som står i åkerkanten.koltrast 4696

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *