26 december 2015; Jakt på Saturnus blev pyramid på månen

manenTidig annandagsmorgon. Är på visit i Värmland och vaknar till innan det blivit ljust. Månen som för två dygn sedan visade hela sin sida solbelyst lyser in starkt genom fönstret. Jag vet att det troligen finns ganska många planeter att studera innan himlen blir för ljus. Skulle vara roligt att hitta Saturnus. Använder en tubkikare med ganska mycket förstoring och hittar flera planeter däribland Venus och Jupiter med sina månar som står diagonalt på linje. Ingen Saturnus. Jag vet var jag ska leta men den brukar vara betydligt svagare än många av de andra planeterna och under tiden som manen pyramidfingrarna börjar domna bort gör solen himlen alldeles för ljus för att det ska vara värt att fortsätta sökandet. Månen hänger tungt över horisonten och skymtar fram mellan gran och björk. Försöker få lite bilder innan jag måste in och tina upp fingrarna. Riktigt kallt med ordentlig frost men det är nog bara några minusgrader. Det är väldigt lätt att vänja sig vid varmt väder. Sitter och tittar på resultatet och ser då i ena kanten av månen att en av höjderna faktiskt ser ut som en pyramid. Det brukar ju annars mest vara kratrar som går att se. Ena sonen hajar till och vet att det finns massa bilder och diskussioner på olika forum om just pyramider på månen. Detta hade jag ingen aning om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *