22 maj 2015; Kajskrän i trädtoppen

kajaVilket oväsen utanför. Starar och kajor skriker och skränar och flyger upp ur trädet där det finns bon med ägg och kanske till och med en och annan unge. Sitter och smuttar på kaffet och undrar lite vad som kan få fåglarna att bete sig på detta sätt. Något måste sitta i trädet och tanken är förstås en mård som både är bra på att klättra och gillar fågelägg och ungar. Nej, den här gången var det en katt som hade lyckats ta sig en bra bit upp i kastanjeträdet. Den verkade förresten inte alls vara så intresserad av att knapra fåglar utan hade nog blivit uppskrämd av en annan katt som tassade runt och sneglade bistert upp i trädet. Efter en stund blev det lugnare och kajor och starar återtog aktiviteter med ruvning och matning. Fick några trevliga bilder på kajorna i alla fall.kajor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *