1 april 2017; Gladan igen samt stare och bofink som luras

stareStaren har jag blivit lurad av åtskilliga gånger även i år. Senast var det en tydlig strof från järnsparv. Men dagen till ära blev jag blåst av bofink. Försökte en bra stund att lokalisera gärdsmyg som satt någonstans i ett buskage. Helt plötsligt slår sången över till en bofink avslutning. Några tydliga gärdsmygsstrofer och sedan en blandning och några rena bofinkskvitter. En märklig företeelse som i alla fall inte jag varit med om tidigare och särskilt inte från bofink. Stare sitter annars och härmar mängder av fåglar. En sädesärla flyger snabbt över hustaken men ger ifrån sig sitt tydliga kvi-vitt. Precis när jag ska gå in kommer gladan igen. Det är ett tag sedan jag såg den hemma men den visar upp sig så att den kluvna stjärten syns väldigt väl.glada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *