6 juni 2015; Gris i blomsteräng

vildsvinMorgon och dags för årets traditionella nationaldagsvandring i Kinda. En trevlig och återkommande möjlighet att under en dag se en bit av Kinda kommun och hinna träffa olika personer som berättar om platser, personer eller andra företeelser. Denna gång från en täkt strax norr om Söderö skola och sedan längs vägar och stigar över getåsryggar via Vena, Ömelsbo fram till Galmsås med mycket spännande geologi och natur. Som vanligt runt Söderö, vid Ämmerns södra strand, finns gott om dovhjortar som flockvis drar runt och blir lite extra rädda när jag stannar bilen för att sätta upp några hänvisningsskyltar. Upptäcker snart att ett par vildsvinsgaltar sakta strosar bland hundkex och smörblommor och bökar stilla i den varma morgonsolen. Dessa grisar är inte alls särskilt bekymrade att jag står och betraktar vad de håller på med utan bökar stillsamt vidare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *