18 mars 2015; Skenet bedårar

9753 norrskenBlev väckt av en av sönerna som snappat upp att det för tillfället är norrsken över bygden. Hade precis somnat och snubblar ut i mörkret. Efter en stund vänjer man sig vid ljuset och ser då ett ganska sällsynt skådespel. Inte riktigt lätt att se färgerna som dock dyker upp ibland och då är det främst grönt som syns klarast. Plockar fram kameror och försöker ställa in så att det ska bli lämpliga tider för att få in det svaga ljuset. Ställer in på 30 sekunders slutartid och lägger kameran på ett biltak. När bilderna framträder ser man ganska tydligt att det är ganska klara färger med grönt som dominant. Sedan ska man försöka somna om igen. det blir nog den svåra biten. Lite häftigt är det också att man kan se stjärnbilden Karlavagnen i bakgrunden på de flesta bilderna.

1 thought on “18 mars 2015; Skenet bedårar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *