11 augusti 2017; Fyra glada och en gjuse på villovägar

glada_Är hundvakt för två små hundar och tar en promenad i trädgården där det idag är varmare än på länge. Inte ens i skuggan är det svalt så jag går in men råkar titta upp ovanför huset där det seglar en glada på låg höjd. Nej, det är två. Betraktar den akrobatiska flykten där vingar och stjärtpennor samsas om att vinkla åt olika håll, allt för att få huvudet att vara så stilla i flykten som möjligt. Kan ju i alla fall försöka få en bild på någon av dem så jag hämtar kamera och går iväg på en grusväg som leder ner mot lite fuktigare gräsmarker. Först kommer något annat flygande. En fiskgjuse som väl jagar lite väl långt från närmaste vatten. Sedan dyker en glada upp och en till och efter en stund svävar tre glador som tidvis skruvar sig uppåt på varma termikvindar. Till slut kan jag räkna in fyra glador som jag har i blickfånget samtidigt och är inte helt säker på att det räcker med fyra för på annat håll är det mera rovfåglar på gång. Tar i alla fall en del foton och några blir helt okej.glada 20170811fiskgjuse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *