7 augusti 2017; En skugga faller över augustimånen

kyrkaomane_Den är full, månen, men ändå inte riktigt hel. Det är i slutskedet av en månförmörkelse där jorden fortfarande är lite i vägen för solens strålar som annars skulle gjort månen både starkare och rundare. Fortfarande är kvällsljuset kvar även om solen nyss gått ner under horisonten och det gör att Kättilstads kyrka syns tydligt. När det finns något i förgrunden märker man hur snabbt månen stiger och förflyttar sig på himlavalvet. För att få en bild med månen i rätt placering behöver jag ständigt förflytta mig lite hit och dit och även ta mig ner för en slänt för att skapa nya vinklar. Gräshoppor och vårtbitare spelar när jag återvänder längs med mogna sädesfält. En stilla och sval kväll i början på augusti när man både känner rester av sommaren och en antydan till höst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *