22 februari 2015; Blå men inte någon mes

2415 blames_72

Längre dagar och ljust långt in på eftermiddagen. Just idag får vi en skymt av solen också. Det märks direkt att många fåglar blir lite extra aktiva nu när man kan ana våren. Trots att det kom mer snö igår kväll så går det framåt med hassel som blommar och snödropparna som sedan flera veckor har slagit ut intill husväggen. Lite fågelmat som täckts av snö tittar fram tillsammans med lite utslängt bröd och några äpplen. Flera talgoxar och en koltrast samsas om maten. En blåmes dyker upp och vill också ha del av smaskigheterna, däremot vill den inte varken samsas eller dela med sig. Finns det någon fågel som är synnerligen bestämd så är det blåmesen som dock inte borde heta mes. Det ända tillfälle som man kan se blåmes maka på sig är när svartvit flugsnappare kommer och vill ta över en redan bebodd holk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *