8 april 2018; Den första riktigt varma vårdagen

Lite räfsande och pysslande i trädgården. Vid en kort paus ser jag att det ryker ur grannens skorsten. Det är bara det att jag vet att det dels inte är någon i huset nu och dels är det inte en fungerande skorsten utan det mesta är i trä. Kanske för att visa att man hade råd med flera eldstäder eller för att det skulle bli symmetriskt på huset. Nä, det är ett moln som visar på att det är lite oroligt uppe i atmosfären men blir ju lite mer roligt i kombinationen med skorstenen. När jag samlar lite grenar från fruktträden kommer en bekant sångstrof “silt salt silt salt silt salt”. Efter en kort stund svarar en till med samma strof men från andra sidan av trädgården. Det är gransångare som jag nästan årligen hör men bara någon enstaka och nästan alltid när man minst anar det. I alla fall är det nog första gången i den här trädgården.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *