18 juni 2017; Tunga skvättor kämpar med fetknoppar

kollageRiktigt härligt sommarväder med växlande molnighet och tämligen varmt i luften. En kort promenad där jag egentligen hade tänkt att leta efter blommande olvon och besksöta. Det blev inte någon av dessa med lite annat smått och gott. På stenhällarna strax utanför tomten lyser det gult av fetknopp. Fjärilar, bin och en del andra insekter söker sig fram bland alla tusentals blommorna. Längs med vägen lyser oxtunga med djupt blålila blommor och en bit bort i betesmarken har rödkämpar börjat blomma vilket visar på att det är någon form av kalk i marken. En hane av brun kärrhök drar fram lågt över den nyslagna vallen och buskskvättor och stenskvättor sitter och varnar på flera ställen. Ungarna ligger säkert och väntar i boet eftersom både hane och hona är ute och flyger och samlar mat.gulfetknopp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *