9 augusti 2015

imageKantareller är gott! Dagens tur går till en plats där jag vet att det vissa år har funnits ganska mycket svamp. Det är riktigt torrt i marken vilket är förvånande med tanke på att vi ju ändå haft skapligt med nederbörd. Rikligt med spår av vildsvin och det verkar också finnas gott om hjort som krafsat. Eftersom kantarellskörden inte har blivit som förväntat tar jag mig upp på högsta punkten i närheten av det som på kartan står som Knastraberget. Vidunderlig utsikt på en höjd som ligger på strax över två hundra metersnivån. Åsunden som breder ut sig med vikar och öar har ju en reglerad nivå på åttiosex meter så toppen jag sitter på är alltså mer än hundra meter över sjön och bidrar till att man får en fantastisk överblick åt nästan alla håll. Häftigt att kunna se så långt, något som man annars är van vid längre norrut i Sverige. Det blir en längre promenad än väntat på väg tillbaka genom lite mer fuktiga marker och där finns det skapligt med kantareller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *