7 april 2015; Man får nästan duvslag

turkduvaDet känns lite som “skiftbyte i bregottfabriken”, om ni nu förstår vad jag menar. På morgon och förmiddag är det i huvudsak turkduva som sitter på stolpar och ledningar nästan överallt. Lätet som liknar både ringduva och skogsduva känns lätt igen. Men under eftermiddag och kväll sitter det, på samma stolpar och ledningar, turturduva med sitt mer skräniga läte. Turkduvans mer jämna färg och ett halsstreck skiljer sig avsevärt från de bruna fjädrarna på vingar och rygg samt flera streck på halsen som turturduvan har. Nu har vi i alla fall sett skymten av härfågeln. Den tydliga vingsiluetten för tankarna lite åt nötkråka men det råder ingen tvekan om att vi kan få chans att se mer av härfågel under veckan. Men det kan bli svårt att få bild på den för den verkar väldigt skygg.turturduva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *